Βιογραφικό Σημείωμα

 1. Πρόεδρος Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας

 1. Διευθυντής του Τμήματος Διαβήτη – Παχυσαρκίας – Μεταβολισμού στο Νοσοκομείο Metropolitan από το 2013 στο σήμερα 2017

 2. Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας

 1. Πρόεδρος Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας

 1. Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

 2. Από τον Ιανουάριο του 2003 έως σήμερα, εργάζομαι ως Διευθυντής του Τμήματος Διαβήτη – Παχυσαρκίας – Μεταβολισμού στο Νοσοκομείο Metropolitan.

 1. Από τον Νοέμβριο του 2012 έως τον Οκτώβριο του 2013, εργάστηκα ως Υπεύθυνος του Ιατρείου Διαβήτη – Παχυσαρκίας στη Βιοκλινική Αθηνών.

 1. Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου International Diabetes Obesity Forum, που έλαβε χώρα στην Αθήνα, 21-23 Οκτωβρίου 2010

 1. Υπήρξα μέλος του Executive Board και της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Παχυσαρκίας του 2005, που έλαβε χώρα στην Αθήνα 1-4 Ιουνίου 2005

 2. To 2005 έλαβα τον τίτλο του SCOPE (Specialist Certification of Obesity Professional in Europe) National Fellow από τον ΙOTF (International Obesity Task Force) της IASO (International Association for the Study of Obesity).

 1. Από τον Ιανουάριο του 2003 έως σήμερα, εργάζομαι ως Διευθυντής του Τμήματος Διαβήτη – Παχυσαρκίας – Μεταβολισμού στο Νοσοκομείο Metropolitan.

 1. Από το 2002 είμαι ιδρυτικό μέλος του Obesity Balkan Network.

 1. Από τον Ιούλιο του 1994 έως και τον Ιούνιο του 1996, υπήρξα επιστημονικός συνεργάτης της A’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Λαϊκό Γ. Π. Νοσοκομείο, με αποκλειστική απασχόληση στο Διαβητολογικό Κέντρο της κλινικής, καθώς και στο τότε νεοσύστατο Ιατρείο Παχυσαρκίας, όπου και ολοκλήρωσα την εξειδίκευσή μου στη Διαβητολογία.

 2. Από τον Απρίλιο του 1994 έως το Δεκέμβριο του 2002, εργαζόμουν ως Επιμελητής στον Τομέα Ενδοκρινολογίας – Διαβήτη – Μεταβολισμού, του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

 1. Από το 1992 είμαι τακτικό μέλος της European Association for the Study of Obesity, καθώς και της International Association for the Study of Obesity

 2. Από το 1992 τακτικό μέλος της European Association for the Study of Diabetes.

 1. Είμαι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και έχω διατελέσει κατ’ επανάληψη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, ως Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας, Ταμίας κλπ, ενώ σήμερα κατέχω τη θέση του Προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

 2. Από το 1991 είμαι τακτικό μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας

 1. Από τον Iανουάριο του 1989 και μέχρι τον Ιανουάριο του 1994, εργαζόμουν στην A΄ Παθολογική κλινική του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου, με σκοπό την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας της Παθολογίας, τον οποίο και έλαβα τον Mάρτιο του 1994.

 1. Από το 1988, το επιστημονικό μου ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα μεταβολικά νοσήματα και σε παθήσεις σχετιζόμενες με τη διατροφή. Ενδιαφέρον που εκφράζεται τόσο σε κλινική εμπειρία, όσο και σε συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες που έχουν ανακοινωθεί σε Ελληνικά, Μεσογειακά, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια συνέδρια. Συγχρόνως, έχω συμμετοχές ως Πρόεδρος ή Εισηγητής σε Στρογγυλά Τραπέζια Πανελληνίων Συνεδρίων, καθώς και ως Πρόεδρος σε Συνεδρίες Ανακοινώσεων. Επίσης, είχα την τιμή να είμαι κατ’ επανάληψη μέλος Οργανωτικών Επιτροπών Πανελληνίων Ιατρικών Συνεδρίων, Πρόεδρος Επιστημονικών Επιτροπών Πανελληνίων Ιατρικών Συνεδρίων, καθώς επίσης και κριτής Εργασιών σε Πανελλήνια Συνέδρια.

 2. Από το 1988 έως το 1993, υπήρξα επιστημονικός συνεργάτης του Ιατρικού Ινστιτούτου Μελέτης & Θεραπείας της Παχυσαρκίας.

 1. Μεταξύ 1986 και 1988, εξετέλεσα την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου ως γιατρός.

 1. Kατά τη διάρκεια των ετών 1984-1986, εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις.

 2. Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Mάρτιο του 1984 με επίδοση Λίαν Καλώς.

 1. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1958.

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress